Belediyemizden Empati Koridoru



3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Belediyemiz, kurduğu Empati Koridoruyla vatandaşlarımızın bir dakikalığına engelli kardeşlerimizin duygularına ortak olmalarını sağladı. 

Belediyemiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşlarımızın neler yaşadığının daha yakından anlaşılması için belediye binası önünde oluşturulan Empati Koridoru ile Şahinbeyli vatandaşlarımızın engelli vatandaşlarımızla empati kurmasına imkân sunuldu.

Gayretlerimizi Daha Da Arttıracağız

Empati Koridorundan görme engelli olarak geçen Şahinbey İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek “Bizim vazifemiz engelli kardeşlerimizin erişimini kolaylaştırmak ve sorunlarına çözüm bulmak. İnşallah o gayret içerisinde olacağız. Empati Koridorunda görme engelli olarak yürümekte gayretlerimizi daha da arttırmamıza vesile olacak. Şahinbey Belediyesi böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ederim” dedi.

Hepimiz Engelli Adayıyız

Tekerlekli sandalye ile Empati koridorunu geçen Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu “Tüm engelli kardeşlerimizin bir kez daha 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Sadece Engelliler Günü’nde değil 365 gün boyunca engelli kardeşlerimizin yanındayız. 2009 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana 3.224 engelli kardeşimize akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdik. 400’ün üzerinde beyaz baston, 100 den fazla işitme engelli kardeşimize işitme cihazı desteğinde bulunduk. Tüm kaldırımlarımızı, yollarımızı, parklarımızı, kamu binalarımızı engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirdik. Engelli kardeşlerimiz bu sayede dışarı çıkıp dolaşa biliyorlar. Onları anlayabilmek için empati kurmak gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın neler yaşadıklarını hissetmek gerekiyor. Bu nedenle belediyemizin bahçesine Empati Koridoru kurduk. Gözlerimiz kapandığında nasıl yürüyebiliyoruz veya manuel tekerlekli sandalyede engelli kardeşlerimiz engelleri nasıl aşıyorlar, bunları bizzat yaşamak ve hissetmek adına Empati Koridoru kurduk. Tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum. Engelli olmak herhangi bir suç değil. Hepimiz engelli adayıyız ve hepimiz yarın engelli olabiliriz. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak hepimizin birinci önceliği olmalı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimizin evde bakımı, nakdi destekler ve istihdamları konusunda gerekli yasal düzenlemeler yapıldı. Bu anlamda destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Engelli Kardeşlerimize Yardımcı Olmalıyız

Belediyemiz hizmet binası önündeki Empati Koridorunu kulanan vatandaşlar ise “Gerçektende çok zor bir duyguymuş. Yapılan bu uygulama ile engelli vatandaşların neler hissettiğini daha iyi anladık. Bizlerde yaşamın içerisinde onlara yardımcı olmalıyız. Hayatta ki sorunları birlikte aşmamız gerektiğini yaşayarak ve hissederek gördük” dediler.



Mehmet TAHMAZOĞLU'nun Kişisel Sitesidir